آش ماست
( آش رشته )
مواد لازم
? گوشت گردن يا سردست، ترجيحا گردن 300 تا400 گرم
? نخود لپه، ليوان توي تصوير تقريبا صد گرم است 50 گرم
? برنج آش يا همان يک ليوان سرخالي 70 گرم
? پياز 1 عدد
? نعناع خشک 1 قاشق سوپ خوري
? شيويد خشک 1 قاشق سوپ خوري
? ماست ترش تقريبا 1 ليتر
? نمک 1 تا 2 تا قاشق چاي خوري
? فلفل 1 تا 2 تا قاشق چاي خوري
? آب سرد 3 تا 4 ليوان
? ظروف و وسايل لازم:
? يک قابلمه تقريبا 4 يا 5 ليتري
( آش رشته )
طرز تهيه
? توضيح: اين مقدار آش ماست بسيار زياد است، من معمولا مقداري از آنرا بدون مخلوط کردن با ماست در فريزر نگهداري ميکنم و هر وقت نياز داشتم چند ساعت قبل از فريزر خارج مي کنم وقتي يخ آن آب شد با ماست مخلوط ميکنم.
گوشت را همراه با پياز بپزيد و بعد از اتمام آنرا بکوبيد، اگر امکان کوبيدن آنرا نداريد با ميکسر آشپزخانه خورد کنيد.
لپه را هم با آب باقي مانده آب گوشت بپزيد، سعي کنيد خوب پخته شود ولي له نشود و دانهها سالم باشند، به همين منظور است که من لپه را جداگانه ميپزم تا مطمئن شوم له نشود.
حالا برنج را هم بپزيد به صورتي که دانههاي آن له شود آخرهاي طبخ برنج، شويد و نعناي خشک را هم به آن بيفزايد. وقتي طبخ برنج هم پايان يافت همه مواد را با هم در قابلمه بريزيد بگذاريد چند دقيقه بصورت بسيار ملايم جوش بخورد تا وقتي که آب آن تمام شود.
وقتي آب آن تمام شد، مواد را بگذاريد کاملا سرد شود بعد با ماست مخلوط کنيد، نمک بزنيد و مزه کنيد. مقدار ماست را خودتان تصميم بگيريد، بعضي ماست را بيشتر ميکنند بعضي کمتر، مخصوصا سعي کنيد ماست ترش تهيه کنيد. اگر ماست ترش نداشتيد آنرا شب قبل، از يخچال خارج کنيد و هم بزنيد بگذاريد تا روز بعد. با اين کار ماست کمي ترش تر خواهد شد. در خاتمه آش ماست را در کاسههاي مورد نظر بريزيد و با مقداري فلفل روي آنرا تزئين کنيد.
? يک نکته ديگر: بچه که بودم يادم ميآيد گاهي روز بعد از اينکه آبگوشت نخود (يخني نخود) داشتيم، مادرم آش ماست ميبست به شکم مان، بعدها کشف کردم که مادرم با بهينه سازي يخني نخود و افزودن برنج و کمي شويد و نعناع و ماست، يخني نخود را تبديل ميکرد به آش ماست.
( آش رشته
:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0